"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Κρήτη η Παραδεισένια - 6 εξωτικά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς!

Monday, July 11, 2016

Κρήτη η Παραδεισένια - 6 εξωτικά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς!


Η Κρήτη είναι ένα τεράστιο νησί, που όμοιό του δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς. Κρυστάλλινα νερά, δαντελωτές ακτές, ποικιλόμορφο τοπίο με συνεχείς εναλλαγές, ιστορία και κάτοικοι ζεστοί με καρδιά μάλαμα! Ας δούμε φωτογραφίες από 6 μέρη της Κρήτης λιγότερο γνωστά, αλλά τόσο όμορφα που στο εξωτερικό θα έδινε ο κόσμος μια περιουσία για να τα επισκεφτεί, να ζήσει πρωτόγνωρες συγκινήσεις, να τα περπατήσει, να κάνει σπορ και φυσιολατρικές επιλογές! Προλάβετε όσο ακόμα είναι τσάμπα...!




# 6 - Φραγκοκάστελλο, Σφακιά


Το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται στην νότια ακτή της δυτικής Κρήτης 13 χιλιόμετρα ανατολικά από την Χώρα Σφακίων και δυτικά από τον Πλακιά. Το Φραγκοκάστελλο είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός με λίγα σπίτια και αρκετά δωμάτια και διαμερίσματα για τους τουρίστες. Είναι γνωστό για το ομώνυμο βενετσιάνικο κάστρο που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, τις όμορφες παραλίες του και τους Δροσουλίτες, τα φαντάσματα που εμφανίζονται στο Φραγκοκάστελλο το χάραμα κάθε Μάιο.

# 5 - Αγιοφάραγγο, Νομός Ηρακλείου


Η παραλία του Αγιοφάραγγου βρίσκεται περίπου 80 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Για να έρθετε θα πρέπει είτε να διασχίσετε το φαράγγι με εύκολη πεζοπορία περίπου 30-50’, είτε να πάρετε καϊκάκι από τα Μάταλα, την Αγία Γαλήνη ή τους Καλούς Λιμένες. Εμείς σίγουρα προτείνουμε το πρώτο, καθώς η διαδρομή ανάμεσα στους κάθετους τοίχους του φαραγγιού είναι εκπληκτική. Στη διαδρομή θα συναντήσετε μεγάλες σπηλιές που ζούν ασκητές και το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου, με ένα πηγάδι απ’έξω.



Η παραλία στην έξοδο του φαραγγιού είναι εκπληκτική, με ψιλό βοτσαλάκι και με πεντακάθαρα νερά, τα οποία συνήθως είναι πολύ ήρεμα. Δυτικά, σχηματίζεται μια πανέμορφη καμάρα, κάτω από την οποία μπορείτε να κολυμπήσετε. Ακριβώς από πάνω υψώνονται κάθετα βράχια, που στέκονται επιβλητικά. Μην παραξενευτείτε αν δείτε κάποιον ασκητή να προσεύχεται πάνω στα βράχια. Η παραλία είναι ιδανική για κάμπινγκ, αλλά θα πρέπει να κουβαλάτε όλα σας τα πράγματα μέσα στο φαράγγι. Επίσης, από σεβασμό προς τους ασκητές που μονάζουν εδώ, ο γυμνισμός απαγορεύεται.

# 4 - Βριτόμαρτις, παραλία Φυλακή



Η παραλία Φυλακή βρίσκεται 75 χλμ. νότια των Χανίων και 3 χλμ. ανατολικά της Χώρας Σφακίων.  Είναι απομονωμένη και προφυλαγμένη από τους νότιους ανέμους, έχει βότσαλα, πέτρες, και βράχια. Εδώ λειτουργεί επισήμως ένα ξενοδοχείο γυμνιστών, ονόματι Βριτόμαρτις, που πήρε το όνομά τους από την ομώνυμη αρχαία μινωική θεότητα που λατρευόταν στην περιοχή. Θεωρείται το καταφύγιο των γυμνιστών και παγκόσμιος πόλος έλξης. λίγο παραπέρα από τη Φυλακή λειτουργεί και ταβέρνα σχεδόν αποκλειστικά για γυμνιστές. 


«Ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος». Ετσι αυτοχαρακτηρίζεται το ξενοδοχείο Βριτόμαρτις στην Κρήτη, το οποίο είναι φωλιασμένο σε ένα ακρωτήρι με θέα το Λιβυκό Πέλαγος και τα μεγαλοπρεπή Λευκά Όρη και απευθύνεται σε φυσιολάτρεις. H Huffington Post το συγκαταλέγει στα 11 καλύτερα μέρη του κόσμου για να... πετάξει κανείς τα ρούχα του, αφού πρόκειται για ένα θέρετρο όπου επιτρέπεται ο γυμνισμός τηρουμένων των κανόνων που θέτει η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμνιστών.

# 3 - Άγιος Παύλος, Ρέθυμνο


Ο Άγιος Παύλος είναι μία από τις πολύ ωραίες παραλίες που θα συναντήσετε αν κινηθείτε στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνης. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 55 χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου και θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα για να φτάσετε. Προορισμός ιδανικός για ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία, μια και δεν πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος. Για να φτάσετε στη θάλασσα και στην αμμώδη παραλία, θα πρέπει πρώτα να περάσετε τους τεράστιους αμμόλοφους. 


Προτιμήστε να σκαρφαλώσετε στην επιστροφή, ώρες που δεν θα είναι πολύ ζεστός ο ήλιος. Το θέαμα των όρθιων αμμόλοφων εμπρός σας, η απεραντοσύνη του λιβυκού πελάγους, και η ιδιαίτερη ενέργεια του περιβάλλοντος είναι σίγουρο ότι θα σας καθηλώσουν! Στην περιοχή λειτουργεί κέντρο γιόγκα για εναλλακτικότερες επιλογές.

# 2 - Ιεράπετρα


4 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας βρίσκεται η εικονιζόμενη παραλία. Μπορεί να έχει δύσκολη σχετικά πρόσβαση, όμως τα σκαλιστά βράχια με την ιδιαίτερη μορφολογία και το χρώμα της ώχρας που κάνει την πλήρη αντίθεση με τα τυρκουάζ νερά είναι βέβαιο ότι θα σας μαγέψουν!

# 1 - Νήσος Χρυσή


Η Χρυσή ένα νησί μήκους 7 χιλιομέτρων και μέγιστου πλάτους 2χιλιομέτρων βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια Νότια της Νοτιότερης πόλης της Ευρώπης, την Ιεράπετρα Κρήτης.Οι ακτές της Χρυσής περιβάλλονται από το Λιβυκό πέλαγος της Μεσογείου.

Από την στιγμή που ο επισκέπτης έλθει στην Χρυσή, μαγνητίζεται από το εξωτικό φυσικό τοπίο που κυριαρχείται από κέδρους, χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Οι φυσικές εικόνες και οι ρυθμοί της φύσης, δίνουν αμέσως στον επισκέπτη ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ελευθερίας.


Η βόλτα στο δάσος, η κολύμβηση σε κρυστάλλινη καθαρή θάλλασα, σε συνδιασμό με την απαλή μυρωδιά του κέδρου και το καθαρό οξυγόνο, συμπληρώνουν την εμπειρία διακοπών του επισκέπτη, προσφέροντάς του ένα αξέχαστο αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης.Αυτός είναι ο λόγος που η Νήσος Χρυσή καλωσορίζει κάθε καλοκαίρι όλο και περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να βρείτε συγκεντρωτικά τις τοποθεσίες των 6 θαυμαστών παραλιών της Κρήτης:

No comments:

Post a Comment

Facebook