"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Τοξικά μαγειρικά σκεύη που μας δηλητηριάζουν - Μάθε πώς πρέπει να μαγειρεύεις!

Monday, May 16, 2016

Τοξικά μαγειρικά σκεύη που μας δηλητηριάζουν - Μάθε πώς πρέπει να μαγειρεύεις!

Τρέχεις 3-4 φορές την εβδομάδα, προσέχεις την διατροφή σου, αγοράζεις βιολογικά προιόντα. Όλα δείχνουν να γίνονται με τρόπο ορθό και ενδεδειγμένο, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διαβάζουμε και όσα μας λένε οι ειδικοί. Όμως στην πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου, όπου η δύναμη και δυναμική του κέρδους δεν έχει ηθικούς φραγμούς και αναστολές, θα πρέπει να
είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, επιφυλακτικοί και δύσπιστοι.

Διότι είναι τουλάχιστον πρόστυχο να ξοδεύεις έναν σκαοσμό λεφτά σε σπορ και γυμναστήριο, σε ακριβά βιολογικά προιόντα και λοιπές δραστηριότητες, την ώρα που δηλητηριάζεσαι κάθε φορά που μαγειρεύεις εσύ, οι γνωστοί σου ή τα εστιατόρια που επισκέπτεσαι με τα ΤΟΞΙΚΑ μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούν! Το παρακάτω άρθρο είναι διαφωτιστικό:

Μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο και ίνοξ-Είναι ασφαλή;

Διώξτε από την κουζίνα σας τα σκεύη από αλουμίνιο για μαγείρεμα ή απόθεση τροφών, χυμών, λαδιού, γάλακτος, γιαούρτης, καθώς και τα σκεύη από πλαστικό.
Το αλουμίνιο όταν έλθει σε επαφή με τα οξέα των τροφών διαλύεται και όταν περάσει στην κυκλοφορία (στο αίμα), πήζει και καταστρέφει ερυθρά αιμοσφαίρια και κύτταρα, που δεν μπορούν να περάσουν από τα τριχοειδή αγγεία και έχουμε για αποτέλεσμα χρόνια κακή κυκλοφορία, κρύα χέρια και κρύα πόδια. Καρκίνος, παραμορφωτική αρθρίτιδα και άλλες εκφυλιστικές Αρρώστιες, λένε ορισμένοι ερευνητές ότι οφείλονται στη χρήση μαγειρικών σκευών από αλουμίνιο. Τα πλαστικά δε σκεύη περιέχουν τοξικές ουσίες.

Ο Άγγλος χημικός εδαφολόγος KEENS απέδειξε ότι ή δράση χημικών λιπασμάτων, καθιστά διαλυτές ορισμένες συνθέσεις αλουμινίου στο έδαφος πού φυσιολογικά είναι αδιάλυτες. Και αυτές οι ενώσεις αλουμινίου στη διαλυτή πια μορφή τους απορροφούντε αμέσως από τα φυτά, δένδρα, λαχανικά, χόρτα - κτηνοτροφές.
Ο KEENS υποστηρίζει ότι το αλουμίνιο είναι μια από τις αιτίες του καρκίνου και των άλλων εκφυλιστικών ασθενειών. Κατά τον KEENS οι ιστοί μπορούν να κρατήσουν το αλουμίνιο επί σειρά ετών και συμπτώματα της δηλητηριάσεώς του να φανούν ακόμη και μετά 15 και 20 χρόνια από τότε που το πρόσωπο εξετέθη στη δηλητηρίαση από αλουμίνιο, είτε από τη χρήση σκευών από αλουμίνιο είτε από τις ανωτέρω διαλυτές πια ενώσεις αλουμινίου του εδάφους.

Αποφύγετε κάθε μεταλλικό σκεύος για μαγείρεμα και απόθεση τροφών ή νερού. Χρησιμοποιείστε τρίφτη γυάλινο, στριφτήρι γυάλινο, κουτάλα που ανακατεύει το φαγητό ξύλινη, κουτάλα για κένωση του φαγητού από εμαγιέ και γενικά αποφεύγετε κάθε επαφή μετάλλου και προ παντός αλουμινίου με την τροφή. Ειδικά τα σκεύη που έχουν χαραχτεί είναι ακόμα περισσότερο βλαβερά και επικίνδυνα!


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΚΕΥΗ από άθραυστο γυαλί : Πιρέξ, ή πορσελάνη, ή εμαγιέ, ή πήλινα, τις παραδοσιακές γάστρες που είχαν οι παλιοί. Κάτι ήξερε η γιαγιά τελικά, όταν έφτιαχνε στην γάστρα παντανόστιμο φαγητό, υγιεινό και προσεγμένο. Προτιμήστε λευκά κεραμικά, που είναι συνήθως πιο ασφαλή σε σχέση με τα πολύχρωμα (κάποιες χρωστικές ίσως διαχέουν τοξικότητα). Πετάξτε τα κεραμικά σκεύη που έχουν χαραχθεί, φθαρεί από το χρόνο ή το πλύσιμο. Θα τα αναγνωρίσεις γιατί έχει φύγει το χρώμα και η επιφάνειά τους δεν είναι λεία. Να είστε πολύ προσεκτικοί στα αμφιβόλου προελεύσεως και τα φθηνά κινέζικα κεραμικά σκεύη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια αυστηρή νομοθεσία που να ορίζει συγκεκριμένους κανόνες για αυτά τα προϊόντα.

Η τοξικότητα των ανοξείδωτων σκευών

Αν όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα — STAINLESS STEEL, η φράση αυτή θα πρέπει να είναι είναι χαραγμένη πάνω στο σκεύος, να ξέρεις ότι είναι γενικά πιο υγιεινά από τα σκεύη αλουμινίου ή τα τεφλόν. Όμως στις κατσαρόλες από στέϊνλες στήλ, απόφευγε αυστηρά να μαγειρεύεις τροφές που περιέχουν οξαλικό οξύ, όπως σπανάκι, λάπατα, σινάπια, πιπεριές, ραβέντι (rhubarb) κλπ., γιατί οι κατσαρόλες αυτές περιέχουν ένα ποσοστό χρωμίου, που είναι υποπροϊόν του αλουμινίου και αυτό διαλύεται όταν έρθει σε επαφή με τροφές που περιέχουν οξαλικό οξύ, και είναι δηλητήριο για το σώμα. Φρόντισε τα σκεύη που επιλέγεις να έχουν παχιά βάση, γιατί έτσι δεν θα είναι εύκολο να καεί το φαγητό σου. Βεβαιώσου ότι διάλεξες κάποιο που δεν έχει προσμείξεις επικίνδυνων μετάλλων που να έρχονται σε άμεση επαφή με το φαγητό. Προτίμησε σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10. Αυτό σημαίνει ότι το 18% της σύνθεσης του κράματος είναι χρώμιο και το 10% νίκελ και είναι καλής ποιότητας.

ραβέντι (rhubarb)

Γιατί τα rhubarb κυρίως, άλλα και το σπανάκι και οι πιπεριές κατά μικρότερο βέβαια λόγο, περιέχουν οξαλικό οξύ που ενώνεται με το ασβέστιο του σώματος σε αδιάλυτες ενώσεις που αποτίθενται ως πέτρες πιά στην κύστη και σε άλλα μέρη του σώματος.

Σημείωση...
Το οξαλικό οξύ είναι απαραίτητο στον οργανισμό.... το αμαγείρευτο οξαλικό οξύ που δεν μεταβάλετε μοριακά με το μαγείρεμα και είναι ακίνδυνο για τον οργανισμό και δεν δημιουργεί τα ανωτέρω προβλήματα...

via

No comments:

Post a Comment

Facebook