"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Οι 4 καλύτερες παραλίες γυμνιστών της Ισπανίας

Thursday, June 30, 2016

Οι 4 καλύτερες παραλίες γυμνιστών της Ισπανίας


Το πλέον περιχαρές απόκτημα του κόσμου! Έτσι περιγράφει ο Francisco Brines, ποιητής από την Βαλένθια της Ισπανίας, την εμπειρία του να ξεγυμνώνεται κανείς και να ενώνεται με την θάλασσα.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος αντίστοιχη εμπειρία τέτοιας προσωπικής και ιδιαίτερης βάπτισης μέσα στην φύση. Περιέργως, τα μαγιώ κατακλύζουν ολοένα και περισσότερο τις διασημότερες παραλίες γυμνιστών, και οι οργανωμένοι γυμνιστές, που υπολογίζονται σε μισό εκατομμύριο μόνο στην Ισπανία, αναγκάζονται να στραφούν προς αναζήτηση νέων παραδείσων νατουραλισμού!



Οι αμμόλογοι του Carabassi, Elche, Αλικάντε


Οραματιστείτε αυτό το παράλιο κόσμημα της πόλης του Αλικάντε: αμμόλοφοι, που μετακινούνται, αμμόλοφοι σταθεροί και αμμοδίνες εμβρυακές. Η ξύλινη κατασκευή / πασαρέλα των 700 μέτρων που οδηγεί προς την θάλασσα δίνει αποκαλυπτικές εικόνες ξανθής άμμου σε κάθε μορφής παιχνίδισμα με τον γαλάζιο ουρανό. 

Δύο γυναίκες απολαμβάνουν γυμνές τον ήλιο της Μεσογείου.

Όταν φτάσουμε στην ακτή, στρίβουμε δεξιά και λίγο πριν το χιλιόμετρο υπέροχου τοπίου, στα 900 μέτρα μας προσφέρεται άπλετος γυμνισμός στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου. Η ύπαρξη γαλάζιας σημαίας για την παραλία εγγυάται την διαθεσιμότητα όλων των σχετικών υπηρεσιών και κομφόρ!



Για “flow” καταστάσεις στο Racó d’en Xic, San José στην Ίμπιζα


Το να βυθιστείς σε αυτή την μπανιέρα με τα σμαραγδένια νερά είναι ένα βάλσαμο για τις αισθήσεις! Όποιος επιθυμεί να κοινωνικοποιηθεί περαιτέρω, υπάρχει ένα οικολογικό μπητσόμπαρο ονόματι Cala Escondida (www.calaescondidaibiza.com), με στέγη από βάγια, ηλιακά πάνελ και τουαλέτα από κομπόστ βιοδιασπώμενο. 


Στην δυτικού προσανατολισμού παραλία της Ίμπιζας, θα λατρέψετε συν τοις άλλοις τα ηλιοβασιλέματα που ανταλλάσσουν φως και ενέργεια με λίγα ξερονήσια στο οπτικό πεδίο των λουόμενων.

                              

Η ιδανική του Ηδονισμού, Sa Font Celada, Artà στην Μαγιόρκα.

Το απόλυτο και ξεκάθαρο αντικείμενο του πόθου, ακριβώς ότι λατρεύει κάθε νατουραλιστής! Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας χωρίς αντικείμενα αξίας στην cala Mitjana. Περπατάμε γύρω στα 90 λεπτά στο εθνικό πάρκο της χερσονήσου του Λεβάντε, αποφεύγοντας τις ώρες που κάνει πολύ ζέστη. Διασχίζουμε παραλιακά την ακτή cala Es Matzoc, ανεβαίνουμε προς την τοποθεσία Πύργος Aubarca όπου θαυμάζουμε το κανόνι που βρίσκεται εκεί και αρχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράμιλλης θέας προς την παρθένα παραλία γυμνιστών Sa Font Celada, με τις γαλαζοπράσινες πινελιές της και την κατάλευκη δαντελωτή άμμο.




Το άλλο πρόσωπο του Lloret, Cala Boadella, Lloret de Mar στην Girona.


Η παραλία αυτή λάμπει από όλες τις απόψεις: το φως της Μεσογείου, οι ιδιαίτεροι γεωλογικού σχηματισμοί, και η φυσική ομορφιά κάνουν την διαφορά!


 

Χάρτης της Ισπανίας που συμπεριλαμβάνει τις 4 καλύτερες παραλίες γυμνιστών της χώρας, αλλά και πολλές άλλες.

ΠΗΓΗ: El Pais

No comments:

Post a Comment

Facebook