"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Μάθε πώς τα κεράσια θα σου προσφέρουν αποτοξίνωση και ζεστασιά, πέρα από την γλύκα τους!

Tuesday, June 28, 2016

Μάθε πώς τα κεράσια θα σου προσφέρουν αποτοξίνωση και ζεστασιά, πέρα από την γλύκα τους!


Το κεράσι είναι ένα λατρεμένο καλοκαιρινό φρούτο, που πέρα από την νοστιμιά του καρπού και τα οφέλη για τον οργανισμό, θα δούμε παρακάτω πόσο σημαντικές ιδιότητες έχουν τα κοτσάνια των κερασιών αλλά και τα κουκούτσια τους! Σας προτείνω στο εξής να μην πετάτε τίποτα από τον ευλογημένο αυτόν καρπό!


Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε κάθε φορά που απολαμβάνουμε ένα μπωλ με κεράσια.


Παρ' όλο που η Ιαπωνία φημίζεται για ταα ατελείωτα πάρκα με τις λευκές ανθισμένες κερασιές, τον τόπο καταγωγής του φρούτου αυτού, κανείς δεν τον γνωρίζει με σιγουριά. Ωστόσο, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας (εξ ου και το όνομα) κοντά στον Εύξεινο Πόντο. Ο Ρωμαίος στρατηγός Λούκουλος τα ανακάλυψε και τα έφερε στην Ιταλία. Τα κεράσια είναι γλυκά, όξινα και στυφά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Εξουδετερώνουν την πνευματική κόπωση, είναι άρα πολύ χρήσιμα στους μαθητές ειδικά σε περιόδους εξετάσεων (του τέλους της σχολικής χρονιάς για παράδειγμα, που συμπίπτει με την εποχή που υπάρχουν σε αφθονία τα κεράσια), γι’ αυτό συστήνεται να τρώνε τουλάχιστον δύο με τρία κιλά κεράσια την εβδομάδα.


Στην Ελλάδα παράγονται στον Κολινδρό Πιερίας, στην Έδεσσα, στα Γρεβενά, στη Βόρεια Χίο και σε αρκετές άλλες περιοχές της, βόρειας κυρίως, Ελλάδας. Ενδείκνυνται στην αναιμία, γιατί, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, προάγουν την αιμοποίηση, σε ολιγοθερμιδικές δίαιτες αδυνατίσματος, γιατί τα σάκχαρα, που περιέχουν ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες. Η περιεκτικότητά τους σε μεταλλικά άλατα αυξάνει τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κόπωσης και την παράταση της μυϊκής προσπάθειας. Δρουν αποτοξινωτικά, για το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το αδενικό σύστημα και τον οργανισμό γενικότερα.

Οι φυτικές ίνες και τα οργανικά οξέα που περιέχουν, τα καθιστούν έξοχα υπακτικά, με ισχυρή καθαρτική δράση. Τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, που περιέχουν, δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους. Τα κεράσια είναι διουρητικά και χωνευτικά, ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε λοιμώξεις των ουροφόρων οδών. Οι φυτικές χημικές αυτές ουσίες ονομάζονται ανθοκυανίνες.



Οι εκπληκτικές ιδιότητες των κοτσανιών του κερασιού!

Συλλέξτε τα κοτσάνια των κερασιών και απλώστε τα στον ίσκιο για να ξεραθούν. Με μια χούφτα ξερά κεράσια σε βραστό νερό μπορείς να φτιάξεις ένα εξαιρετικά διουρητικό ρόφημα με άρωμα κερασιού. Πίνετε 1 ποτήρι από αυτό το αφέψημα πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα. H διάρκεια της θεραπείας είναι 15 μέρες ή 3 εβδομάδες και πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε 3 μήνες. Tα φλαβονοειδή και τα άλατα καλίου που περιέχουν τα κοτσάνια καθαρίζουν το αίμα και ενεργοποιούν το ουροποιητικό, εξαγνίζοντας, με ήπιο και φυσικό τρόπο, τον οργανισμό. Είναι πολύ ευεργετικό για όσους έχουν προβλήματα νεφρολιθίασης αλλά μπορεί να προστεθεί και σε όλα τα μείγματα βρασταριών και βοτάνων, βελτιώνοντας τη γεύση τους.

Και κάτι ακόμα: Τα κοτσάνια των κερασιών ενισχύουν την μάχη κατά της κυτταρίτιδας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μισό λίτρο νερό και 4 κ.σ κοτσάνια από κεράσια. Βράζετε το νερό και αφού το κατεβάσετε από την φωτιά ρίχνετε τα αποξηραμένα κοτσάνια. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Το ρόφημά σας είναι έτοιμο. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα συνιστάται να πίνετε 3 κούπες την ημέρα.


Ανείπωτη ζεστασιά με κουκούτσια κερασιών!

Τελικά είναι γεγονός πως τα κεράσια είναι εκείνο το φρούτο που δεν πετάς τίποτα γιατί τώρα θα σας διαβεβαιώσω πως τα κουκούτσια των κερασιών έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν την θερμότητα και να την αποδεσμεύουν λίγο - λίγο, καθιστώντας τα μια τέλεια, ασφαλή θερμοφόρα για τον χειμώνα που θα έρθει. 

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να λειτουργήσετε ως μέρμηγκες και να μαζέψετε τα κουκούτσια από τα κεράσια αδιαφορώντας αν ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη. Θα πλύνετε λοιπόν τα κουκούτσια από τα κεράσια πολύ καλά, μέχρι να ξασπρίσουν και θα τα στεγνώσετε στον ήλιο. 


Όταν στεγνώσουν εντελώς θα τα βάλετε μέσα σε υφασμάτινες θήκες ανεξαρτήτου σχήματος και τον χειμώνα θα αναλάβουν δράση. Τοποθετήστε το μαξιλάρι που φτιάξατε πάνω στο σώμα του καλοριφέρ για 15 με 20 λεπτά ή αν είσθε βιαστικοί στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 με 3 λεπτά λίγο πριν πάτε για ύπνο. Αυτά θα πάρουν την θερμοκρασία βαθιά μέσα τους και θα την αποδεσμεύουν σιγά, σιγά κάτω από τις κουβέρτες ή το πάπλωμα μέχρι την άλλη μέρα το πρωί.

Εκτός αυτού, τα μαξιλαράκια με τα κουκούτσια από τα κεράσια αν τα τοποθετήσουμε σε περιοχές που έχουν πόνο όπως είναι ζεστά, ( μέση, αυχένα κτλ ) εκτός από την ζέστη που θα εκπέμπουν θα μας κάνουν και ένα ελαφρύ ανακουφιστικό μασάζ. Όπως ο μέρμηγκας φροντίζει το καλοκαίρι για τον χειμώνα του, έτσι κάντε και εσείς με τα κουκούτσια από τα κεράσια και δεν θα χάσετε. 

Διευκρίνιση:
Δεν πρόκειται για προσωπική πατέντα ή γιατροσόφι. Υπάρχει ήδη στην αγορά και την εφαρμόζει αρκετός κόσμος σε πολλές παγωμένες χώρες της Ευρώπης και τον Καναδά που τέτοια μαξιλάρια κυκλοφορούν στο εμπόριο στα Natural Shop αντί για θερμοφόρες νερού και μάλιστα σε τσουχτερές τιμές απρόσιτες για τους "τζίτζικες". 


Ενδεικτικά θα αναφέρω πως το μικρό τετράγωνο μαξιλάρι 25 Χ 25 cm έκανε 35,00 ευρώ, του αυχένα 46,00, της μέσης 65,00 και το παιδικό με μορφή από ζωάκια από 40,00 έως και 60,00 ευρώ....

Κείμενο εμπλουτισμένο με πληροφορίες από:

No comments:

Post a Comment

Facebook