"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Graffiti & Street Art - Ανακαλύπτω την τέχνη τρέχοντας

Tuesday, May 24, 2016

Graffiti & Street Art - Ανακαλύπτω την τέχνη τρέχοντας


Ένας λοιπόν από τους πάμπολλους λόγους για να βγει κάποιος έξω και να αρχίσει να περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης τρέχοντας ή ποδηλατώντας είναι τα μικρά ή μεγάλα έργα τέχνης που συναντάει αριστερά ή δεξιά σε τοίχους, κτήρια και ταμπλό. Ειδικά σε μια πόλη παρατημένη σε πολλά σημεία και άσχημη για αυτό τον λόγο, (ενώ θα μπορούσε να ήταν μια κούκλα) είναι ευλογία να πέφτεις πάνω σε πραγματικά έργα τέχνης, murals, graffiti ή καλλιτεχνικά tags (εδώ προσοχή υπάρχουν και οι μουντζούρες).



Ας δούμε παρακάτω ποιος είναι ο Έλληνας  ΙΝΟ, ποιοι οι Ισπανοί Pichi & Avo, ποιο το έργο τους, και λίγες ακόμα
ιδιαίτερες φωτογραφίες από street Art!


Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας street artist “ΙΝΟ”, δημιούργησε στον εσωτερικό χώρο της κυπριακής βουλής τα πρόσωπα των Σόλων και Περικλή.

Το έργο του έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό καθώς είναι ο πρώτος street art καλλιτέχνης στον κόσμος που έφτιαξε έργο σε Κοινοβούλιο. Τα έργα αυτά έγιναν υπό της δράσης δημόσιας τέχνης της Βουλής των Αντιπροσώπων με τίτλο “Εικ-αστική παρέμβαση”. Πέντε δημιουργίες στους δρόμους της πρωτεύουσας αλλά και μια εντός του κτιρίου της βουλής είναι ο απολογισμός της “Εικ-αστικής παρέμβασης”.


Ο “ΙΝΟ” έβαψε επίσης και στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε επιφάνεια η οποία είναι ορατή από την πλατεία Ελευθερίας.


Οι υπόλοιπες τέσσερις δημιουργίες έγιναν από τους “Color Nomads”, “Fikos”, “Opsis” και “Paparazzi”. Η δράση “Εικ-αστική παρέμβαση” έγινε υπό την επιμέλεια και οργάνωση δύο νεαρών προσώπων, του Μιχάλη Αργυρού και της Αυγής Λίλλη

                                          

Μαζί με μια ομάδα γκραφιτάδων, με όνομα UDK, φρόντισε να γίνει γνωστός στον κύκλο των καλλιτεχνών του δρόμου της Αθήνας, αλλά και να εξελίξει τις ικανότητες του. Η συνεχής επαφή του με τα σπρέι, τον έκανε ολοένα και καλύτερο. Το πρώτο σήμα κατατεθέν του, που τον ακολουθεί μέχρι σήμερα, είναι οι μάσκες οξυγόνου. Μάσκες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε πολλά μέρη της πρωτεύουσας και φέρουν την υπογραφή του Έλληνα καλλιτέχνη


Εκτός από την Αθήνα, όπου βρίσκονται τα περισσότερα έργα του, έχει αφήσει το σηµάδι του σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Άµστερνταµ, το Βερολίνο, η Στοκχόλµη, το Μιλάνο, η Ρώµη, η Σαραγόσα, το Μινσκ, η Λα Ροσέλ, η Ίµπιζα, το Μαϊάµι, η Νέα Υόρκη, η Φορταλέζα, η Λευκωσία, η Φρανκφούρτη, η Ντόχα κ.α.


~~~~~~~~~~~~


Pichi & Avo
Το καλλιτεχνικό δίδυμο των Ισπανών δείχνει να εμπνέεται (όπως και ο ΙΝΟ) από την Αρχαία Ελλάδα. Ακολουθεί κείμενο στα αγγλικά από την προσωπική τους ιστοσελίδα:

            

Spanish based artist duo, are recognized for their ability to ignite relationships between art, sculpture, architecture, space and social contexts. Their style adopts a focus which is both beautiful and performative, firm in its discussion and totally the perfect deconstruction of classic art and contemporary urban art, in order to create a new fusion, which whilst faithful to its classic heritage, creates a new and exciting vision of art. PichiAvo are one since 2007, fleeing from the self-centeredness of graffiti, united to create a single piece of work, reciting a conceptually urban poetry, born from the artistic formalism of the street, transferring fragments of a wall to the canvas and from the canvas to the wall in a personal version.

~~~~~

Και για το τέλος λίγες φωτογραφίες από έργα τέχνης που θα σε ξαφνιάσουν ευχάριστα σε γωνιές στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα σου πω όμως που, θα πρέπει να βγεις έξω να τα ανακαλύψεις μόνος σου!

                                
                                

                                 

No comments:

Post a Comment

Facebook