"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Επιτέλους ένα Φεστιβάλ στον Εθνικό Κήπο, το αγαπημένο άλσος των δρομέων στο Κέντρο της Αθήνας!

Friday, May 27, 2016

Επιτέλους ένα Φεστιβάλ στον Εθνικό Κήπο, το αγαπημένο άλσος των δρομέων στο Κέντρο της Αθήνας!


Ο για χρόνια παρατημένος στην μοίρα του "Εθνικός Κήπος" σαν να φαίνεται ότι σιγά σιγά και βραδυκίνητα αρχίζει να αξιοποιείται και, μακάρι, να λάβει την περιποίηση και την αξία που του αρμόζει. Να μετατραπεί δηλαδή σε ένα στολίδι για τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας. Ένας πολυχώρος πρασίνου, τέχνης, φυσιολατρίας, αθλητισμού και ναψυχής για παιδιά, οικογένειες και ζωάκια! Δηλαδή κάτι τελείως διαφορετικό από την παρακμιακή εικόνα που
παρουσιάζει εν έτει 2016. Ευτυχώς που οι δρομείς έχουν αγκαλιάσει εδώ και χρόνια τον κήπο και κάνοντας αισθητή την παρουσία τους έχουν διεκδικήσει να επέλθει αλλαγή και βελτίωση!


Ας δούμε τι περιλαμβάνει η πρωτοβουλία διοργάνωσης του φεστιβάλ που θα βοηθήσει την ανάδειξη, τον εξωραϊσμό και αξιοποίηση του Εθνικού μας Κήπου. Από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, ο μοναδικός Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Athens Gardens Festival». Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν εννέα θεματικές συναυλίες με μουσικές και τραγούδια από τον κινηματογράφο.


Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο και τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων). To αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο δημιουργήθηκε το 2012 από πολλές καλλιτεχνικές ομάδες και απλούς εθελοντές με στόχο «την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού και μη, εθελοντισμού, την ανάδειξη του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, τη στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών και την πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας που συνεπάγεται αναβάθμιση της ποιότητας ζωής».


Το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, εκτός από το Athens Gardens Festival, διοργανώνει κάθε χρόνο το μήνα Οκτώβριο, το δεκαήμερο «πολυφεστιβάλ» με την ονομασία «μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Το πρόγραμμα του «Athens Gardens Festival»:


Παρασκευή 3/6

18.00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων

Περίπατος της Φιλαρμονικής από το Σύνταγμα στα δρομάκια του Εθνικού κήπου.

Διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας.

Κεντρική σκηνή

19.00 Οι Carousel στο σινεμά- Carousel in cinema

20.15 Επτάηχον – Eptaichon


Σάββατο 4/6

Μικρή σκηνή 18.00 Οι Dilemma σε κινηματογραφικές μουσικές αφηγήσεις

Κεντρική σκηνή 19.00 «Όνειρο στον κήπο» – Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα Ν.Π.

Διδασκαλία – Διεύθυνση: Νίνα Πατρικίδου

20.15 O soundtrack συνθέτης Μάριος Στρόφαλης συναντά την Τέτη Κασιώνη και το κουιντέτο της.


Κυριακή 5/6

Μικρή σκηνή

18.00 «8tetto» (Φωνητικό)

Κεντρική σκηνή

19.00 «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ από τον Κινηματογράφο» από το μουσικό Σύνολο «Ηellenic ΜusicaViva». Διδασκαλία – Διεύθυνση: Λουντμίλα Λιμόροβα

20.15 BigBand του Δήμου Αθηναίων

No comments:

Post a Comment

Facebook