"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Τρέχα και θα δεις...!

Tuesday, May 17, 2016

Τρέχα και θα δεις...!


"Όποιος γυρίζει μυρίζει... Όποιος κάθεται βρωμάει"! Αυτή είναι μια ρήση του ελληνικού λαού που μοιάζει ολόσωστη σε αντιπαραβολή με την ρουτίνα και τις σύγχρονες συνθήκες ζωής του ανθρώπου το 2016. Λίγα βήματα μέσα στο σπίτι, εναλλαγή καράκλας, καναπέ, κρεβατιού, λίγα βήματα μέχρι το ασανσέρ, μέχρι το αυτοκίνητο, καθισιό στο γραφείο, λαχάνιασμα στις σκάλες,
λίγες καύσεις, πολύ φαγητό, λίγος ήλιος, λιγότερος καθαρός ανανεώσιμος αέρας, παραστάσεις που επαναλαμβάνονται, που γίνονται σχεδόν θλιβερές.

Ενώ αν πάρεις την απλούστατη απόφαση να κάνεις λίγα βήματα και να βγεις έξω, όλα θα αλλάξουν. Θα γνωρίσεις την γειτονιά σου, θα δεις πολύ κόσμο να κάνει το ίδιο που κάνεις και εσύ. Θα σε δει ο ήλιος, θα πλησιάσεις κάποια κοντινή πλατεία ή πάρκο να θυμηθείς πώς μυρίζουν τα πεύκα, πώς κάποιες νοικοκυρές ευωδιάζουν τα στενά σοκάκια με τα φαγιά τους, πώς οι ποδηλάτες βολτάρουν και πώς οι δρομείς με την βαριά λαχανιασμένη ανάσα αλλά με γαλήνιο βλέμμα σε προσπερνούν.

Οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν τα λόγια αυτά είναι για να θυμίζουν σε όλους μας πόσα πολλά στερούμαστε όταν κλεινόμαστε σπίτι, στο γραφείο, στο αμάξι, στην καφετέρια. Και είναι τόσα πολλά αυτά: Εικόνες, γεγονότα, συναισθήματα, θύμισες, ήχοι, μουσικές, σ' αγαπώ, συγκινήσεις, μυρουδιές και κάματος. Ανθρώπινος ή ο κάματος της πλάσης που κοπιάζει μέρα νύχτα για να στέκει όρθια.

Μην το βάζεις κάτω λοιπόν, βγες έξω, ΖΗΣΕ, περπάτα, περιπλανήσου, τρέξε, κολύμπα, ΑΓΑΠΗΣΕ το σώμα σου, την κίνησή του, την ίδια την ζωή!

 






photo via

No comments:

Post a Comment

Facebook