"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Μετά το τρέξιμο ΑΥΤΟ σου αξίζει για ξεκούραση και αποκατάσταση!

Tuesday, February 23, 2016

Μετά το τρέξιμο ΑΥΤΟ σου αξίζει για ξεκούραση και αποκατάσταση!


Αίσθηση της αμεσότητας με το υγρό στοιχείο, η απόλυτη ξεκούραση μετά το τρέξιμο!

Πραγματικά, όσο πανέμορφη συνήθεια είναι το τρέξιμο, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης αυτό που χρειάζεται κάποιος είναι να βρεθεί σε έναν ειδυλλιακό χώρο που να προσφέρει ηρεμία, οργάνωση, και όλες τις συνθήκες που
αρμόζουν σε μια ταχεία αποκατάσταση σωματικά και ψυχικά!
Η φωτογραφία και μόνο αυτής της ασυνήθιστης κατοικίας με τις έντονα γραμμικές φόρμες και τη μινιμαλιστική αισθητική εντυπωσιάζει, προκαλεί θετικά, εξιτάρει για εξερεύνηση.
Η ιστοσελίδα Runnismos ανακάλυψε για σένα τον ιδανικό χώρο των ονείρων σου. Ίσως ο πιο ξεχωριστός χώρος / οικεία / έργο τέχνης που έχει χτιστεί ποτέ στην Ελλάδα! Βρίσκεται στο Πικέρμι της Αττικής και μοιάζει βγαλμένη από μια άλλη εποχή!

info Η μονοκατοικία, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., βρίσκεται εντός οικοπέδου επιφάνειας επτά στρεμμάτων. Αποτέλεσε επίσημη ελληνική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά βραβεία mies van der rohe για το 2015, όπως και στα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής piraneski awards 2015. Επίσης, διακρίθηκε ως ένα από τα είκοσι πιο δημοφιλή έργα για τη χρονιά 2013 από τη μεγαλύτερη διεθνή αρχιτεκτονική εφημερίδα Archdaily.

Πέρα από τις αναπόφευκτες εντυπώσεις, η κατοικία στο Πικέρμι δεν ποντάρει μόνο στην εικόνα ή στη «φαντεζί» επιδερμίδα. Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός επιτρέπει στον ήλιο να ζεσταίνει τους χώρους τους χειμερινούς μήνες και τον αποτρέπει το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα εκτονώνει τον θερμό αέρα προς τα έξω. Η χρήση γεωθερμικής ενέργειας εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας ψύξης και θέρμανσης μέσω των συστημάτων fan coil. Τα δώματα είναι στρωμένα με σπιράλ, που, σε συνδυασμό με τους ηλιακούς συλλέκτες που βρίσκονται στην πίσω μεριά του οικοπέδου, θερμαίνουν το νερό της πισίνας.


Και το νερό για τις λίμνες και για την πισίνα προέρχεται από γεώτρηση, ενώ το νερό που απαιτείται για την άρδευση προέρχεται από μια δεξαμενή στην οποία ταμιεύονται όμβρια ύδατα που συλλέγονται μέσω ενός συστήματος αποστράγγισης και συλλογής. «Η κατοικία h_3, όπως την ονομάσαμε, θεωρούμε ότι προκαλεί μια ευχάριστη αίσθηση σε αυτούς που την αντικρίζουν ή τη βιώνουν», λέει ο κ. Παύλος Χατζηαγγελίδης. «Οι αντιδράσεις τους θεωρούμε ότι είναι θετικές γιατί, παρά την ιδιαίτερα δυναμική ταυτότητα της κατοικίας, διατηρεί μια λιτότητα και ισορροπία στη φόρμα της».


No comments:

Post a Comment

Facebook