"Greece, greek islands, travel, taksidia, diakopes, ekdromi, tourismos" Tourismos Travel Guru: Καστέλλα, το Μόντε Κάρλο της Αττικής!

Friday, February 12, 2016

Καστέλλα, το Μόντε Κάρλο της Αττικής!


Θές για λίγο να νιώσεις σας τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό ή σαν τον Αριστοτέλη Ωνάση; Δεν χρειάζεται να τραβιέσαι μέχρι το συμπαθές Πριγκιπάτο. Αρκεί μια βόλτα μέχρι τον δικό μας Πειραιά και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Καστέλλα και τον λόφο του Προφήτη Ηλία με θέα που κόβει την ανάσα...




Ιδανική βόλτα για περπάτημα, καφέ ή ποτό, αλλά εμείς την βρίσκουμε με το τρέξιμο, οπότε φοράμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, δένουμε τα κορδόνια και ΦΥΓΑΜΕ! Οοοοπα παιδιά, διατάσεις μην ξεχάσουμε! Δες λίγο και τον διαδραστικό χάρτη να πάρεις μια ιδέα για τα 5 χμ. που θα ακολουθήσουν με τις ανηφοροκατηφόρες και τις λοιπές ομορφιές:

Powered by Wikiloc

Ξεκινάμε από το Δελφινάριο. Η συγκεκριμένη διαδρομή μας θα είναι ανηφορική (αρκετά σε κάποια σημεία), εξ ου και απαιτητική. Όμως δεν μασάμε διότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Εδώ μπορούμε να κάνουμε ζεσταματάκι, διατάσεις και γενικά την προετοιμασία που ο καθένας επιλέγει. Προχωράμε προς την οδό Κριεζή όπου απλώνεται μπροστά μας μια απότομη ανηφοριά! Προχωράμε εμπρός και όχι προς τα πίσω που ίσως ένα διαβολάκι μας προέτρεψε...

Έχεις ήδη ιδρώσει και λαχανιάσει, αλλά σε μόλις ένα χιλιόμετρο ανέβηκες από τα 8 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας στα 50 μ., ενώ το μέγιστο υψόμετρο θα φτάσει στα 86 μ. Η οδός Νέστορος άλλωστε άρχισε ήδη να σου θυμίζει κυκλαδίτικο νησί και η θέα σε ανταμείβει πλουσιοπάροχα!

Μιλάμε για πραγματικό μπαλκόνι στην Αθήνα. Εδώ στο βάθος το γήπεδο Καραϊσκάκη, έδρα του τιμημένου Ολυμπιακού!

Στρίβουμε στην κατηφορική οδό Δεξιππού, όπου εκτός από ανάσες παίρνουμε και μια εικόνα σπιτιού από το οποίο βγαίνουν βράχια και πλάκες Καρύστου (!!!). Χαίρε ω χαίρε αθάνατο Ελληνικόν πνεύμα!

Οδός Αρκαδίου. Η κούραση εντείνεται, αλλά όλα τα υπόλοιπα σε απογειώνουν. Θέα προς νότο στον απέραντο Σαρωνικό κόλπο.
Αν δεν σου έλεγα ότι βρισκόμαστε στην Καστέλλα του Πειραιά, θα νόμιζες ότι είμαστε κάπου στο Αιγαίο...!

Και επιτέλους φτάσαμε μπροστά στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά και χαιρετάμε απ' άκρη σ' άκρη τα νότια προάστια και τον Υμηττό.

Λίγο πιο πέρα, στην κορυφή του λόφου δεσπόζει ο Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Προφήτη Ηλία, μέσα σε πολύ πράσινο, με το απαραίτητο περίπτερο και πιο δίπλα το σήμα κατατεθέν της περιοχής, το Bowling Center.

Άντε τυχεράκια! Με τα πολλά και τα λίγα αρχίζει σιγά σιγά το κατηφορικό κομμάτι της διαδρομής. Η μαγεία φυσικά συνεχίζεται:

Το μυαλό έχει ήδη ντοπαριστεί άγρια. Σκέφτεται: "τελικά τον είχα παρεξηγήσει τον Πειραιά"... "Γαμώτο ένα τέτοιο σπίτι θα ήθελα, να ξυπνάω κάθε πρωί και να βλέπω όλο αυτό"... "Πόσο όμορφες γωνιές έχει η Ελλάδα...;"



Και κατάφερες να τερματίσεις. Η καρδιά στο κόκκινο, η καταπόνηση εμφανής, αλλά πόσες στιγμές θα είχες χάσει αν δεν επέλεγες να βγεις έξω να τρέξεις στο ελληνικό Μόντε Κάρλο....;

No comments:

Post a Comment

Facebook